ústřední debata

podpora zrození - podpora rodiny na její cestě

Do letošní debaty jsme si pozvali Mgr. Kláru Šimáčkovou Laurenčíkovou, Helenu Máslovou, Karolínu Fakheri Tehrani a Veroniku Hažlinskou. Společně s našimi hostkami si budeme povídat o tom, co v současné době znamená podpora zrození – podpora rodiny na její cestě.

Mgr. Klára Šimáčková Laurenčíková

náměstkyně ministra pro evropské záležitosti, zmocněnkyně pro lidská práva

klaralaurencikova
Autor: Rijdkfna – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=100982625
helenamaslova

Helena Máslová

Je lékařka, pracuje v Centru psychosomatické péče v Praze, a slouží na interním oddělení v nemocnicích. Zkoumá psychosomatické souvislosti nemocí. Jejím hlavním  tématem je psychogynekologie.

www.psychosomatickamedicina.cz

Karolína Fakheri Tehrani

Jsem dula, lektorka kurzů a terapeutka.

Miluji vědomí té Bytosti, ze které je to tu vše tvořeno, její síla mi je inspirací a nepřestává mě fascinovat. Miluji momenty rozpomínání se na to, kdo skutečně jsem, když se plně vnímám. Učím se milovat i ty momenty, kdy jsem zdánlivě „ztracena a odpojena“.

Za léta doprovázení při porodech mě ženy, děti a muži naučili, že síla, co stvořila tento vesmír, je dokonalá a ví, co dělá.

Každá žena je jedinečná. Každá rodina je jedinečná. Každý porod je jedinečný.

KAROLIINA
veronikahazlinska

Veronika Hažlinská

Porodní asistentka a máma rok a půl staré holčičky.

Obor porodní asistence vystudovala na 1. LF v Praze, následně odešla pracovat na porodní sál a působila jsem i jako komunitní porodní asistentka. Coby členka krajského expertního a resortního týmu pro zdravotnictví vede v rámci Pirátské strany pracovní skupinu pro porodnictví. Je zakladatelkou občanské iniciativy „Chci svoji porodní asistentku“, která se snaží zlepšit dostupnost péče porodní asistentky všem rodinám.

www.chcisvojiporodniasistentku.cz

ústřední debata bude streamována